Partners

 

 

Thermoligum en IPARC brengen hun expertise samen in de dienstverlening en research rond thermische insectenbestrijding die ecologisch, niet-toxisch, gesofisticeerd en 100% effectief is.

Na meer dan 15 jaar praktijkcases en verdere verfijning wordt deze oplossing via verhitting terecht beschouwd als een methodisch duurzame oplossing voor de behandeling van roerend erfgoed als papier, textiel, meubilair, schilderijen, beelden en architecturale houten elementen tegen o.a. houtworm (Anobium punctatum), spinthoutkever (Lyctus brunneus), bonte knaagkever (Xestobium rufovillosum), zilvervisjes (Lepisma saccharina), huisboktor (Hylotrupes bajulus), tabaks-, tapijt- en broodkever, kleer-, -pels en tapijtmotten, maar ook de meeste types van funghi (houtzwam).

De ecologische techiek van het gepatenteerde Thermolignum gebruikt enkel natuurlijke elementen (water en lucht), onderbouwde biologische principes en de wetten van de fysica tijdens de behandeling die in vergelijking met andere, deze overtreft in snelheid en effectiviteit. Maar zeker ook met respect voor de integriteit van de kunstwerken. Talrijke musea, galerijen, veilinghuizen en instellingen in de UK, Duitsland, Oostenrijk en Scandinavië hebben de methode in de loop der jaren getest en geaccrediteerd. Na de eerste cases in België zal IPARC de exclusieve uitvoerder zijn van deze dienstverlening via on site behandeling (in mobiele trucks) en op termijn ook in een eigen behandelingskamer.

www.thermolignum.com

 

 

 

De Wit

Cleaning, conservation, restoration of old Tapestries and textiles. The Royal Manufacturers De Wit is the world’s leading restorer for museums and one of the leading restorers for private customers.

 

www.dewit.be

 

 

The Art Society

The Art Society is a unique members’ organisation for amateurs and collectors of contemporary art, an exchange platform for meeting likeminded people and discussing each other’s interests. To experience contemporary art is about being there at the right time and living it as it happens. The Art Society organizes one exclusive event every month: visits of artists’ studios, private or corporate collections, one- or multi-day foreign trips, visits in preview to museums and galleries, conferences…

http://theartsociety.be 
 

 

CultuurInvest

CultuurInvest, het rollend fonds van PMV (http://pmv.eu) dat investeert in de creatieve industrie en sinds 2011 ook ruimte creëert voor erfgoedprojecten, verleende zijn medewerking aan de verdere uitbouw en groei van IPARC. Als partners wordt niet alleen samengewerkt op financieel vlak maar wordt ook omkadering en opvolging geboden voor creatief ondernemen met durf.

 

 
 

Villa Servais

https://www.facebook.com/villaservaishalle/