Atelier & laboratorium

IPARC nam zijn intrek in een bedrijfspand in de Brusselse rand, in de onmiddellijke nabijheid van de nationale (vracht)luchthaven en op het kruispunt van de belangrijkste invalswegen, makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Op die manier is een vlot woon-werktraject gegarandeerd voor medewerkers en stagiairs.

Bij de inrichting van het atelier (ca 300 m2) werd ingezet op beveiliging, branddetectie, acclimatisatie en de organisatie van de diverse werkzones.

Schadelijke, stofvrije/stofrijke en lawaaierige activiteiten werden geïsoleerd; ook het laboratorium werd in een aparte zone ondergebracht zodat alle analyses samen kunnen gebeuren, met rechtstreekse toegang tot digitalisatie via camera of computer. Het atelier is volledig uitgerust om meerdere objecten parallel te behandelen en beschikt over een uitgebreid gamma technische apparatuur, ezels en behandelingstafels waaronder een warme vacüumtafel. Bij de inrichting ging ook specifieke aandacht naar de organisatie van de materialen en de inventarisatie van materiaal en object.

Op verschillende plaatsen werd afzuiging voorzien voor dampen en geuren die bij behandelingen kunnen vrijkomen.

Fotolab

In het atelier werd eveneens een volledig uitgerust fotolab geinstalleerd waar fotografie-opnames voor, tijdens en na behandeling kunnen gemaakt, maar ook objectfoto’s voor publicatiedoeleinden. 

Stockage

Bijkomende stockagemogelijkheden zijn beschikbaar onder hetzelfde dak bij partner Mobull. Transport wordt waar nodig en relevant en/of op vraag van de opdrachtgever uitgevoerd met geacclimatiseerde vrachtwagens. 

Villa Servais

https://www.facebook.com/villaservaishalle/